Employer branding er en oplagt rekrutteringsstrategi – men den kan sjældent stå alene
Mange virksomheder vælger først at oprette en jobannonce, når de mangler en kvalificeret kandidat til at løse en specifik opgave i virksomheden – med en målrettet employer branding strategi, behøver det ikke at være sådan.
Hvis du ikke har arbejdet med employer branding bliver processen nemlig præget af, at du som arbejdsgiver skal jagte kandidater, som er i stand til at løfte opgaven tilfredsstillende inden for et (kort) tidsrum.
Hvorfor ikke gøre arbejdspladsen gennemsigtig og dele ud af de udfordringer og succeser, som i har? På den måde kan den rette kandidat allerede stå klar til at søge dit næste ledige job – inden du har behovet.
Skab kontakt til ALLE jobsøgende
Når man skal afsøge det potentielle kandidatfelt til en given stilling, så er det let at falde i, og kun kigge på de aktivt jobsøgende inden for feltet – men så går man ifølge undersøgelser af LinkedIn glip af 75% af kandidaterne.
Men hvis kandidaterne allerede ser din arbejdsplads som attraktiv og forbinder den med positive historier, så er skridtet fra at se en åbning i virksomheden til at indlede kontakt meget kortere.
Vær til stede
Det virker måske banalt, men for at potentielle kandidater skal have mulighed for, at forbinde netop din arbejdsplads med positive historier og attraktive arbejdsforhold, så skal historierne og informationen være tilgængelig.
Overordnet set har du to valgmuligheder for at gøre dem synlige:
1. Du kan udbasunere dine egne succeser og historier til de folk som allerede er i dit netværk.
2. Du kan få hjælp af en partner til at formidle dem.
Fordelen ved digitale partnerskaber
Når du vælger en partner til sin virksomheds employer branding, så får du ikke kun glæde af partnerens eget fysiske og digitale netværk. Du får også gavn af den tillid og loyalitet, som partneren har bygget op i sit netværk. Dermed øger du også sandsynligheden for, at personer som støder på dine historier igennem partneren ser din arbejdsplads i et bedre lys.
Undersøgelser fra England peger på, at der er en række positive effekter ved digitale partnerskaber. Men effekterne afhænger af samarbejdet og den partner du vælger.
Derfor er det bestemt heller ikke lige meget hvilken partner man bruger.
Vær kritisk og afklaret
Når du begynder at afsøge feltet for potentielle partnere er det vigtigt at vide hvem du vil nå, og om du vil ramme din målgruppe bredt eller målrettet – for eksempel geografisk eller fagligt.
Du kan sagtens have flere kandidater du gerne vil nå og du kan godt kombinere massekommunikation og direkte kommunikation for både at skabe opmærksomhed og dybdeinformere. Du skal bare vide hvad du vil og prioritere.
Kan partneren levere?
Når du begynder at afsøge feltet for potentielle partnere, er det vigtigt at gå ned i detaljerne og se på, hvem partnerens primære målgruppe er, hvordan de taler til målgruppen, hvilke medier de benytter og om de vil kunne tilbyde den branding som du søger.
Men det er mindst lige så vigtigt at se, om partneren har en høj grad af pålidelighed og tillid hos målgruppen – den tillid vil nemlig, som tidligere nævnt, kunne smitte af på dit employer brand.
Husk på: det er et partnerskab
Når man har fundet sin partner, indgået aftalen og begynder at se historierne om ens virksomhed pible ud i offentligheden, så kan man være tilbøjelig til at læne sig tilbage og nyde det.
Det er forkert.
Nøglen i partnerskabet er netop, at du stadig er medskaber af dit employer brand. Du må smide din generthed over bord og deltage i debatten og vise stolthed over omtalen af din virksomhed – del også gerne succeshistorierne med medarbejdere, andre partnere eller stakeholders. På den måde får du skabt dobbelt værdi af indholdet, da de positive ringe også breder sig i medarbejdernes netværk.