To måder at måle værdien af content marketing

Når du skal kaste dig ud i content marketing, så skal du ikke lade dig afskrække af det store begrebsapparat. Det er i virkeligheden kun to vigtige begreber i content marketing, du nødvendigvis skal arbejde med, for at måle værdien af content marketing.

Værdien af content marketing

Ligesom næsten alt andet digitalt arbejde, så er det muligt at sætte tal på dine mål, og derfor kan du være meget konkret med hvad du gerne vil opnå.

Der ligger selvfølgelig en række begreber gemt under de to, som jeg har udvalgt. Men når du først er begyndt, så skal du nok komme under huden på resten af content marketing “familien”. Tag gerne et kig på hele min liste med vigtige ord inden for content marketing

KPI – Key Performance Indicators

Det vigtigste, inden man begynder at arbejde med content marketing, er at afklare, hvad man gerne vil opnå. Vil man gerne have flere der skriver sig op til nyhedsbrevet, flere kunder i sin webshop eller noget helt tredje?

Alle disse konkrete eller abstrakte mål kan oversættes til at være KPI’er. Og KPI er det vigtigste begreb til at værdisætte content marketing.

Når jeg starter med KPI’erne, så er det fordi, at de ofte ikke bliver udfoldet eller konkretiseret nok. Det gør det både svært, for den der skal lave og markedsføre content, men det gør det lige så svært for virksomheder at kunne se, om de opnår værdien af content marketing.

At have nogle konkrete og håndgribelige KPI’er at tage udgangspunkt i, hjælper også copywritere eller journalister meget, når de skal lave gode CTA’s i indholdet.

Gode KPI’er

En god KPI skal være let at måle og let at arbejde med.

Hvis du for eksempel gerne vil have flere til at følge din virksomhed på Facebook, så er det en let KPI at arbejde med. Sæt gerne en procent stigning på, så KPI’en bliver så konkret som muligt. Det gør også, at de folk der driver dine medier ved, at de ikke skal bruge for mange links, men fokusere på likes og spredning af budskaber.

En anden god KPI kan være, at besøgende skal blive på ens virksomheds side. Det er også let at måle i Google Analytics, og her kan man sætte helt konkrete mål over tid. Det gør også at copywritere ikke sætter unødige links ind og sender kunderne andre steder hen.

 

ROI – Return on Investment

Content marketing kan være dyrt. Men det kan betale sig. Formålet med at måle på din ROI er netop at finde ud af, hvorvidt at det kan betale sig. Det er i virkeligheden et simpelt regnestykke:

Return on Investment

Den svære del kommer først, når du skal til at finde ud af, hvad der gemmer sig under udgifter og indtægter.

Udgifter

Dine udgifter er spredt ud over to overordnede poster: Tekniske og Praktiske.

De tekniske udgifter er prisen for servere, vedligeholdelse af hjemmeside og eventuelt oprettelse af nye tjenester. Det er typisk en udgift, som løber over længere tid.

De praktiske udgifter er prisen for copywriters, journalister eller fotografer. Det er selve prisen for det produkt, som du køber.

Indtægter

Dine indtægter er tæt forbundet med dine KPI’er. Derfor bliver du ofte nødt til at værdisætte dine KPI’er. Hvad er det for eksempel værd, at du får en ny kunde? Hvad er det værd, at folk tilbringer over ét minut på dine sider? Det kan være svært at værdisætte, men ofte kan man se det i sine online data.

Hvis der for eksempel går 10.000 besøgende på en ny kunde til 20.000 kroner, så er en besøgende 2 kroner værd. Denne udregning kræver dog, at man har lavet mål (goals) og tragt (funnel) i Google Analytics. På den måde kan man lettere måle hvilket content der laver konverteringer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.